9. Szociológus Napok Kolozsváron

A rendszerváltás 30 év után, az ifjúság és a munka változó világa
Helyszín: Kolozsvár, BBTE Sociologica épülete, Dosztojevszkij (volt Szántó/Plugarilor u. 34).

A BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézete, a Max Weber Szakkollégium, a KAB Szociológia és Demográfiai Szakbizottsága és a Romániai Magyar Doktorandusok és Fiatal Kutatók Szövetsége (RODOSZ) szervezésében 2019. április 15-17. között került sor a 9. Szociológus Napokra Kolozsváron.

A rendezvény olyan tevékenységeket, előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket foglalt magába, melyekkel formális egyetemi keretek között nem találkozhatunk. Az idei előadások az aktuális, közéleti kérdéseket egy nagyobb, az 1989. évi rendszerváltás óta eltelt, mintegy 30 éves perspektívába helyezve tárgyalják.

A rendezvényen mintegy 24 előadó vett részt, közöttük olyan erdélyi és külföldi, főleg magyarországi szakemberek, akik a társadalomkutató szakma jeles képviselői. A Szociológus Napok célja továbbá a szociológiai nézőpont széleskörű megismertetése, illetve a szociológus szakma népszerűsítése. A rendezvény célcsoportja viszonylag tág, a Kolozsváron élő értelmiségiek, fiatalok, diákok, akik a tárgyalt témák iránt érdeklődnek.

A rendezvény első napjának témája Visszatekintő: a rendszerváltás 30 éve, házigazda dr. Horváth István egyetemi tanár-
A második nap témája Ifjúságkutatások a Kárpát-medencében, a nap házigazdája Veres Valér tanszékvezető egyetemi docens.
A napot egy kerekasztal-beszélgetés zárja, melyeknek témája: Ifjúságkutatások a Kárpát-medencében. Módszertani beszélgetés.
A harmadik (HR nap) témája pedig Kihívások a változó munka világában. A program szervezői, házigazdái László Éva és Kerekes Kinga.

A rendezvényt az Erdélyi Társadalom-lapbemutató zárta, ahol a 2018/2. számot mutatják be:
A részletes programot, az előadások kivonatát és az előadók biográfiai adatait a rendezvény honlapján tekinthetik meg: https://szociologusnapok.ro/hu/

Támogatóink

BGA logo 2022

 

 

Communitas logo vizszintes sotet hatteren

© Max Weber Társadalomkutatásért Alapítvány 1998-2024.

Search