konyvtarAz Alapítványi könyvtár célcsoportja elsősorban BBTE szociológus, humánerőforrás menedzsment, szociális munkás és antropológus hallgatói, de más társadalomtudományi szakok hallgatói is használják (politológus, néprajz, kommunikáció, média szakos diákok). A könyvtárt a beiratkozott tagok ingyenesen vehetik igénybe.
A könyvtár főként szociológiai és antropológia tárgyú könyvekből (mintegy 1600 kötet) és folyóiratokból (19 cím) áll. Ezek mellett találhatók a szaktanárok által összeállított szöveggyűjtemények (általános szociológiai, demográfiai, társadalmi rétegződés, kommunikáció, paleoantropológiai, gazdaságszociológiai, vallásszociológia, stb. tanulmánygyűjtemények), amelyek fénymásolt anyagok formájában állnak a hallgatók rendelkezésére
A könyvtár jellege: szabadpolcos könyvtár 10 olvasóhellyel, internet-hozzáféréssel.

A könyvtár online katalógusát 2015-ben készítettük el. A tevékenység a Nemzeti Tehetség Program NTP-HTDK-M-14-0001 pályázatának támogatásával zajlott. A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg.

 

 

Támogatóink

BGA logo 2022

 

 

Communitas logo vizszintes sotet hatteren

© Max Weber Társadalomkutatásért Alapítvány 1998-2024.

Search