II. Szociológus Napok

A Szociológus Napok egy háromnapos programsorozat, amelyet Március 22-24 között szervez a Max Weber Szakkollégium és a Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Szociológia és Szocális Munkásképző Intézete, idén másodszorra, a tavalyi évi rendezvény sikerességének köszönhetően.

 

Rendezvényünk előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket foglal magába, különböző aktuális szociológiai tematikákat tárgyalva, neves erdélyi és nemzetközi szakértők közreműkődésével. Témaválasztás során erdélyi romániai és világszintű jelenségekre igyekszünk fókuszálni és azoknak a szociológiai szemléletmód szerinti lényeges vonásait szeretnénk kiemelni és bemutatni.

Célcsoportunk elsősorban a kolozsvári diákok, ezen belül is a társadalomtudományok iránt érdeklődők, azonban szívesen látunk minden kedves érdeklődöt is az eseményre. Célunk tehát közérthető és élvezhető szociológiai jellegű előadásokat és kerekasztalokat tárni a közönség elé aktuális és figyelemfelkeltő témákban.

 

A tavalyi év kerekasztal-beszélgetéseinek sikeressége révén az idén három témában lesz megszervezve „kocsma-asztal melletti" beszélgetés, szó lesz a civil tiltakozás új formáiról, a mozgalmakról, melyben mindenféle tüntetések, civil megmozdulások, szerveződések kapják a főszerepet, továbbá kerekasztal téma lesz, a dokumentumfilmkészítés és társadalomtudományok érintkezése Erdélyben, valamint a Posdru projekt keretén belül megszervezett kutatás, mely a Romániai vállalkozók és vállalkozások témakörét járja körül. Előadóink között szerepel, Veres Valér, Horváth István és Kiss Tamás szociológusok, akik a népszámlálás eddig megjelent részleges adatai segítségével kívánnak összefüggéseket, konklúziókat levonni. A hazai előadók sorát bővíti Péter László, Kiss Dénes és Csata Zsombor szociológusok.

Támogatóink

BGA logo 2022

 

 

Communitas logo vizszintes sotet hatteren

© Max Weber Társadalomkutatásért Alapítvány 1998-2024.

Search