Szakmai esték: Vasvári Léna – Összetört álmok

A Max Weber Szakkollégium és a Max Weber Társadalomtudományi Alapítvány 2018. november 22.-én nyílt szakmai estet tartott.

A meghívott előadó Vasvári Léna, egy Erdélyből elszármazott fiatal szakember, a One Heart civil szervezet alapítója. Az interaktív előadás során, ahogy a címe is jelzi, Léna emberi sorsokat, összetört álmokat mutatott be, olyan nők és férfiak élettörténeteit, akik a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatai, valamint akiknek a kimentésén és a társadalomba való újraintegrálásán dolgoznak.

szakmai est weber11

Azt est során számos kérdés merült fel. Például, hogy milyen fajtái vannak a prostitúciónak, kik lehetnek az áldozatok, mi történik azokkal a személyekkel, akik ott hagyják a piros lámpás negyedeket. A válaszok olykor megdöbbentőek voltak a hallgatóság számára, és újabb és újabb kérdéseket szűltek. Az est során szó esett a prostitúció és emberkereskedelem számos dimenziójáról, áldozatok és emberkereskedők nézőpontjáról, statisztikai adatokról és prevenciós lehetőségekről is.

A közel 20 részvevő nagy érdeklődéssel és kiváncsisággal hallgatta Vasvári Léna saját tapaszatalatokon alapuló történeteit és munkásságukról szóló beszámolót.

Támogatóink

BGA logo 2022

 

 

Communitas logo vizszintes sotet hatteren

© Max Weber Társadalomkutatásért Alapítvány 1998-2024.

Search