Új játékok a társasjáték klubban

A társasjáték klub célja, hogy karunk diákjai jobban megismerjék egymást és tanáraikat. A játékestek lehetőséget adnak arra, hogy a résztvevők játékok közben  vagy éppen két játék között elbeszélgessenek, ismerkedjenek egymással, ugyanakkor fejlesszék készségeiket, képességeiket. A rendezvény elsődleges célja a közösségépítés a szakok és évfolyamok, valamint tanárok közötti kapcsolatok fejlesztése. Ugyanakkor a játékok nemcsak szórakoztatóak és kikapcsolódást nyújtanak, de fejlesztőek is, mivel egyre több szakmai kompetenciákat fejlesztő társasjáték áll rendelkezésünkre.

maxweber jatekest 1215 1

A társasjáték klub 2016 tavaszán alakult. Kétszázalékos adófelajánlások segítségével vásároltunk néhány társasjátékot kezdőcsomagként, majd a játékállományt többször is bővítettük, pályázatokból, tagdíjakból, 2016 őszén és most 2017 tavaszán. A játék klub főtámogatói, akárcsak tavaly idén is a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Communitas Alapítvány és a jatszma.ro társasjáték szaküzlet voltak. A Communitas Alapítvány 500 lejjel járult hozzá idén is új játékok vásárlásához, míg a jatszma.ro szaküzlet kedvezményeket biztosított a vásárlásokkor.

A jelenlegi tanévet már 12 társasjátékkal kezdtük, közöttük az általános készségeket fejlesztő játékok mellett megjelent az első igazán szakmai jellegű játék is, a Szociopoly, amelyet Magyarországról szereztünk be, a játékot fejlesztő egyesülettől. A játékot elsősorban a szociális munka hallgatók tudják használni, akár arra is, hogy más fiatalok számára szervezzenek szociálisan érzékenyítő játékos beszélgetéseket, de a kar többi diákja számára is érdekes lehet. Az idei támogatásból ezt kiegészítettük a CV nevet viselő társasjátékkal, amely elsősorban az emberi erőforrás menedzsment szakos hallgatók számára segít a szakmai fejlődésükben, de ugyanígy mások számára is izgalmas és tapasztalatokat nyújtó.

Idén, a nyertes pályázat segítségével, az említett CV játék mellett további 7 másik társasjátékos sikerült vásárolnunk: a Tabu és a Concept a kommunikációs készségeket fejleszti, a Puerto Rico, Agricola, 7 csoda, Through the Ages, Aranyásók 2. elsősorban stratégiai érzéket fejlesztő közösségi játékok.

maxweber jatekest 1215 2

A társasjáték esteket továbbra is csütörtökönként szervezzük az alapítvány székhelyén, és bár a tanév eleji lendület kissé megtörni látszik (akkoriban egy játékesten akár 20-23 hallgató is részt vett), a klub iránt folyamatos az érdeklődés. Nagyon várjuk az új tanévet, biztosak vagyunk benne, hogy a társasjáték est jó eszköze lesz annak, hogy az újonnan érkező, elsőéves diákoknak, segítsünk a közösségbe való beilleszkedésben.

Támogatóink

BGA logo 2022

 

 

Communitas logo vizszintes sotet hatteren

© Max Weber Társadalomkutatásért Alapítvány 1998-2024.

Search