Társasjáték klub

A társasjáték klub célja, hogy a Babes Bolyai Tudományegyetem, Szociológia és Szociális munka karán szociológiát, emberi erőforrás menedzsmentet, antropológiát és szociális munkát hallgató diákok jobban megismerjék egymást és tanáraikat. A társasjáték estek lehetőséget adnak, hogy a résztvevők játékok közben vagy éppen két játék között elbeszélgessenek, ismerkedjenek egymással. A rendezvény célja a közösségépítés a szakok és évfolyamok, valamint tanárok között. A játékok szórakoztatóak és kikapcsolódást nyújtanak a fiatalok számára, illetve fejlesztőek is, a résztvevők így egyidőben szórakoznak és tanulnak is.

jatekest fotoA társasjáték klub 2016 tavaszán indult. Kétszázalékos adófelajánlások segítségével vásároltunk néhány társasjátékot, kezdőcsomagként: Catan, Dixit, UNO, Domino, Sortivity. Az első találkozásokkor ezeket olyan játékokkal egészítettük ki, amelyeket a klubtagok hoztak saját játékaik közül.

A játékesteket a kar diákjai számára hirdettük meg. Az első találkozások viszonylag szűk körben zajlottak, de az új tanév elején már célzottan szerveztünk játékesteket az elsőéves diákoknak, akik nagyon érdeklődőek. 

A tagsági díjak és nyertes pályázat segítségével újabb játékokat tudtunk vásárolni, így most már többek között Aranyásók, Ticket to Ride, Alhambra, Stone Age, Scotland Yard, Bang játékokkal is játszhatunk. Az első szakmai jellegű játékunk a Szociopoly, amelyet a játékot fejlesztő magyarországi egyesülettől szereztünk be. 

A társasjáték esteket körülbelül kétheti rendszerességgel szervezzük az új tanévben is, általában csütörtök esténként. A játékest helyszíne a Max Weber Társadalomkutatásért Alapítvány székháza. A társasjáték klubunk főtámogatója a jatszma.ro társasjáték szaküzlet, akik jelentős árkedvezményt biztosítanak vásárlásainkkor, valamint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány, akik idén 500 lejjel járultak hozzá új játékok vásárlásához.

 

Támogatóink

BGA logo 2022

 

 

Communitas logo vizszintes sotet hatteren

© Max Weber Társadalomkutatásért Alapítvány 1998-2024.

Search