Lájkol(o)d?!

A BBTE Szociológia Kar szakkollégiumának az idei év első tematikus estjén, november 23-án, az internet, mint társadalmi probléma került terítékre, szót ejtve a közösségi oldalak társadalomra gyakorolt hatásáról. Ezen az esten a Facebook-on folyó virtuális élet került előtérbe, amelynek lehet közösség kovácsoló és közösség romboló hatása is.

A rendezvényt a kis ráhangoló rajzfilm után dr. Péter László egyetemi adjunktus előadása nyitotta meg, amely az Internetről, mint társadalmi problémáról szólt. Ezt követte három rövidebb előadás, amelyet az egyetem szociológia szakos hallgatói tartottak, különböző oldalról megvizsgálva a témát. Szó esett arról, hogy a Facebook-nak milyen hatása van a gazdaságra, a különböző vállalatokra. Bemutatták egy 2010-es amerikai felmérés eredményeit, amely a Fcebook használatáról, Facebookozási szokásokról szólt, főiskolások és a főiskolát végzettek körében, valamint a harmadik kiselőadásban rávilágítottak a Facebook szociálpszichológiai vonatkozásaira.

Az est nemcsak a diákok érdeklődését kelltette fel. Jelen voltak politikusok, közéleti személyiségek és a civil szféra képviselői is. Az előadások után a jelenlevők megvitatták véleményüket a témában, egy forró tea mellett. Reméljük lesz még folytatása.

Támogatóink

BGA logo 2022

 

 

Communitas logo vizszintes sotet hatteren

© Max Weber Társadalomkutatásért Alapítvány 1998-2024.

Search